Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Онтарио је продужио ванредне мере до 9. јуна, што подразумева и забрану скупова са више од пет људи. Такође, игралишта и јавни базени се неће отварати до овог датума.

Премијер Даг Форд је у саопштењу рекао да је таква одлука донета због заштите здравља и безбедности свих грађана и њихових породица, током постепеног отварања провинције и активности у њој. Здравствени званичници провинције истичу да је, пре сигурног укидања рестрикција, потребно спровођење тестирања и праћења контаката у много већем обиму него до сада. Иако је провинција ушла пре десетак дана у прву фазу отварања после пандемије, у ресторанима и даље не може да се једе. 

Одређени сектори полако почињу са радом, као продавнице, стоматолошке и друге здравствене ординације, ветеринарске услуге, активности на голф теренима, у маринама и веслачким клубовима, али надлежни сугеришу да се рад од куће што дуже настави у свим делатностима у којима је то могуће.

Настављају се грађевински радови, и полако се смањују ограничења радова на одржавању, од чишћења и кречења, до одржавања базена.

У продавницама и даље може да буде само ограничен број људи.

Универзитет Торонто од јесени са другачијим приступом настави

Ректор Универзитета Торонто Мерик Гертлер најавио је да ће, од наредне академске године, на овој високошколској институцији бити уведен нови приступ настави, са комбинацијом виртуелног и личног присуства студената.

И нове и старе студенте очекују флексибилни и прилагодљиви семинари, часови и лабораторијске вежбе у мањим групама на факултетима, бројније присуство на онлајн часовима и предавањима, све уз коришћење најновијих технологија и приступа учењу. За повратак студената биће примењена три водећа принципа, здравље и безбедност, академска изврсност и заједништво.

Ректор Гертлер је нагласио да ће за опоравак бити потребно време, одлучност, стрпљење и флексибилност. Иначе, тренутно на универзитету преко сто људи ради на развоју, уобличавању и извођењу курсева, уз употребу водеће образовне технологије.

Новине Торонто