Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Канадска Влада данас је представила пакет хитне помоћи од 252 милиона долара циљем да помогне пољопривредницима и прерађивачима хране погођеним пандемијиом корона вируса. Помоћ долази у тренутку забринутости за безбедност хране у Канади, али и за здравље угрожених радника, преносе канадски медији. Међутим, овај пакет помоћи далеко је мањи од фонда за хитне случајеве у износу од 2,6 милијарди долара који је затражила Канадска пољопривредна федерација.

Премијер Џастин Трудо је најавио нови фонд од 77 милиона долара за прерађиваче хране различитих величина, укључујући и погоне за прераду меса, како би помогли компанијама да модернизују своје фабрике и повећају њихов капацитет.

Новац може да буде искоришћен за куповину личне заштитне опреме за раднике, за прилагођавање здравственим протоколима и подршку другим мерама друштвеног дистанцирања, рекао је премијер током свог свакодневног брифинга.

„Дакле, овим финансирањем дајемо додатну помоћ произвођачима говедине и свињетине да би се прилагодили кризи. Ово је почетна инвестиција и ако будемо морали додати још, хоћемо”, рекао је Трудо.

Канадска пољопривредна федерација упозорава да је хитно потребно финансијско појачање да би се заштитила од несташице хране и позвала је на хитни фонд од 2,6 милијарди долара прошлог четвртка.

Танјуг