Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У градовима Црне Горе и вечерас се одржавају литије и молебни у знак протеста против усвојеног Закона о слободи вероисповести.

У Подгорици су се грађани окупили испред Саборног храма Христовог Васкрсења у којем ће бити одржан молебан. По завршетку молебна, грађани ће кренути у литију улицама Подгорице.

Грађани Бијелог Поља окупили су се на молебну у Цркви Светих апостола Петра и Павла, након којег су се упутили у литију до цркве у Никољцу.

У Беранама су се грађани окупили испред зграде општине, у центру града, одакле су се упутили устаљеном путањом ка манастиру Ђурђеви ступови, где ће бити одржан молебан. 

Испред манастира, грађане је дочекао епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, који је рекао да "литије прерастају у свенародну победу која не подразумева проливање братске крви, већ моралну победу над онима који су донели овај срамни закон".

Литије се одржавају и у Мојковцу, а једна од литија је почела од Цркве Светог архангела Михаила у Штитарици, која је од Мојковца удаљена 12 километара.

Молебан је одржан у Храму Рождества Христовог у Мојковцу.

Српска православна црквена општина тиватска организовала је молебан у храму Светог Саве у Тивту и литију. Молебан је служио парох тиватски, отац Петар Петровић. 

Литија је прошла и улицама Плужина, a Пивљанима се обратио игуман манастира Заграђе Лазар. Рекао је да они на власти морају бити мудри да би њихов народ био срећан јер је то највећа обавеза "оних који су се удостојили да буду на власти и да у њиховим рукама буду кључеви мира и безбједности народа".

Вијести, МЦП