Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Новим обликом коронавируса који се појавио у Кини до сада је заражено више од 60.000 људи широм света. Закључно са средом, у Кини су потврђена 59.804 случаја заразе, углавном у провинцији Хубеј у централном делу земље, у којој је у децембру први пут забележен нови облик коронавируса. Међу зараженим особама у Кини забележено је 1.367 смртних случајева. У Хонгконгу је до јуче потврђен 51 случај заразе и један смртни случај, док је у Макау 10 оболелих. Хонгконг и Макао су аутомне кинеске територије.

Број људи у Јапану код којих је потврђена зараза је 250, а међу њима је 218 особа са брода који је стављен у карантин код града Јокохаме. У Јапану је једна особа умрла од коронавируса.

У Сингапуру је потврђено 50 случајева заразе, у Тајланду 33, Јужној Кореји 28, Тајвану и Малезији по 18, а у Вијетнаму 16. 

По 14 случајева заразе потврђено је у Аустралији, Немачкој и САД. Једна од особа умрлих у Кини амерички је држављанин.

У Француској је заражено 11 особа, у Великој Британији и Уједињеним Арапским Емиратима по осам, у Канади седам.

Потврђено је и да су по три особе заражене у Италији, Индији и на Филипинима, где је једна од њих умрла.

У Русији и Шпанији су потврђена два случаја заразе, док је у Белгији, Шведској, Финској, Непалу, Шри Ланки и Камбоџи оболела по једна особа.

Светска здравствена организација означила је заразу термином КОВИД-19, у којем се слова КОВИ односе на коронавирус, а Д-19 на децембар 2019. године, када је епидемија почела.

Бета