Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Чланови академске заједнице су у Београду 'Радио-Телевизији Србије' предали захтев за оставке руководства те медијске куће.

Научни саветник 'Института за физику' Слободан Првановић је новинарима казао да тај захтев предају због тога што руководство јавног сервиса није реаговало на претходни захтев, од пре три недеље, за промену уређивачке политике 'РТС'. Тај захтев је тада потписало више од 140 чланова академске заједнице.

„Тражимо оставку целокупног руководства РТС-а које сматрамо одговорним… Имали су довољно времена да одговоре, а нису хтели. Тиме су показали да свесно крше Закон о информисању“, изјавио је Првановић.

Уколико захтев за оставке не буде уважен, Првановић је за 29. фебруар најавио протест академске заједнице на 'Тргу Николе Пашића' у Београду.

Говорећи о захтеву за промену уређивачке политике, Првановић је рекао да се по изостанку реакција владајуће Српске напредне странке види „индикативно кршење Закона о јавним медијским сервисима“.

Деканка 'Филозофског факултет'а у пензији Марија Богдановић, изјавила је да телевизијске станице с националном фреквенцијим нетачно приказују стање у друштву, да се не види сиромаштво, скандали и лоши услови за рад у Србији.

„Утисак је да живимо у уређеном друштву, а када погледате студије стање је другачије“, истакла је она.

У захтеву је близу 2.000 чланова академске заједнице и грађана Србије потписало петицију за хитном изменом уређивачке политике 'РТС'-а, незадовољни начином на који јавни сервис извештава о битним догађајима у земљи.

Бета