Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Немачки произвођач луксузних аутомобила „Дајмлер”, према најновијим најавама, планира да отпусти више од 15 хиљада радника, објавио је то локални дневни лист 'Ханделсблат'. То је део мера штедње којима „Дајмлер” до 2022. године планира да  уштеди око 1,4 милијарде евра. Наиме, ово није први пут да је овај аутомобилски див у јавност изишао сa оваквом информацијом.

Како наводи Yahoo Finance, у децембру прошле године најавио је како ће због нужних уштеда доћи до смањења броја  радника у администрацији и управи. Месец дана касније, из компаније су се огласили сa новим планом.

Тада су објавили како ће без посла да остане готово 10 хиљада радника широм света док ће улагања бити ограничена на дужи рок и драстично смањена како би се ублажио негативан утицај построжених прописа о емисији штетних гасова.

Извршни директор Ола Каленијус, том приликом је истакао како сa новом јасном стратегијом компанију желе да припреме за темељне промене.

„Терет трошкова које доноси остваривање зацртаног новиа штетних издувних гасова захтева опсежне мере како би се побољшала ефикасност у свим деловима наше компаније. Надаље, укључује и рационализацију наших процеса и структура“, рекао је Каленијус.

Ипак, чини се како ни те мере нису биле довољне па тако по трећи пут мењају план и најављују додатних пет хиљада отказа.

Иначе, до наглих промена у овом немачком диву, који је уједно и власник луксузног Мерцедес - Бенза, који запошљава око 300.000 људи у чак 17 земаља, дошло је због каскања за конкуренцијом, поготово у сегменту производње електричних аутомобила, али и спорог прилагођавања на нове трендове.

Агенције