Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У Кравици код Братунца служен је парастос за 158 Срба из овог места и суседних заселака. Само на Божић 1993. муслиманске снаге су у Карвици убиле 49 мештана и војника. За злочине, ни 27 година касније нико није одговарао.

Томка Милошевић је 1993. изгубила девера и два зета. Каже да је тај дан требало да буде дан радости. Када је питате како је било, Томка Милошевић одговара: "Никако, било је најцрње, најгоре."

У селу је у време напада био и Јован Николић. Каже да је у Кравици тада било око 2.000 мештана.

"Убили су 49 цивила и војника, углавном цивила, нејачи, жена. Опљачкали и попалили 690 кућа", каже Јован Николић.

Двадесет седам година касније ови људи питају где је правда, где су одговорни и зашто правосуђе БиХ нема одговоре на ова питања.

"Користимо прилику да се као породице погинулих, несталих јавно обратимо институцијама БиХ, а то је правосуђу БиХ, суду, тужилаштву и да кажемо да смо незадовољни, да нема речи којима би описали своје незадовољство", рекла је Радојка Филиповић, председница организације погинулих.

Српски члан Председништва Милорад Додик каже да је злочин у Кравици велика срамота правосуђа БиХ.

Сребреница, каже осим што је била место великог страдања постала је и место велике манипулације жртвама што показују и докуменати Владе Велике Британије са којих је скинута ознака тајности

PTC, Гордана Цимеша