Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије пожелео је данас да се школе у Црној Гори врати наука о Богу као што се то догађа широм Европе, а Закон о слободи вероисповести назвао је богоубилачким и братоубилачким. Митрополит Амфилохије служио је Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру, којом је почело годишње сабрање свих вероучитеља Митрополије, па је у обраћању пожелео да у школама поново засија светлост богочовечанске љубави према Богу, једних према другима, не би ли се искоренио зли и опаки богоубилачки и братоубилачки дух.

Митрополит је подсетио да је у Скупштини Црне Горе донесен богубилачки и братоубилачки закон, којим се унижава и гази Црква Христова, на којој је саграђено све што је часно и честито у историји Црне Горе.

- Нажалост, садашња власт у Црној Гори у име некаквих европских вредности повампирује тај богоубилачки и братоубилачки дух и на њему васпитава будућа покољења. Доноси законе нероновског и диоклецијановског типа, који су богоубилачки и братоубилачки закони - рекао је владика. Он је истакао како се на братоубилаштву и богоубилаштву, гажењу по Цркви Божијој, заснива будућност Црне Горе, чиме се наставља "брозоморно дјело од 1945. године па до данашњих времена".

Митрополит је додао да је Црна Гора једина од свих других државица из бивше Југославије, која наставља и повампирује тај дух. Он је изразио наду да ће Бог уразумити садашње који владају у Црној Гори да се откажу духа богоубилаштва, мржње према Цркви и отимања црквене имовине и скрнављења светих храмова.

- Надам се да ће се истински вратити изворним хришћанским, православним и ове светиње вредностима, изворним европским вредностима које се темеље баш на изворном хришћанском духу, афирмишући вечно и непролазно људско достојанство - додао је црногорско-приморски митрополит Амфилохије.

СРНА