Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Ове године зима је почела раније него обично, а судећи по прогнозама водећих метеоролога биће дуга, хладна и тешка. Издваја се једино Британска Колумбија, где се очекују температуре благо изнад нормалних, а падавине мало испод уобичајених. У Алберти, Саскачуану и Манитоби треба очекивати изузетно хладне таласе, са леденим температурама. Од југа Онтарија до јужног дела Квебека биће хладније него иначе и уз већу количину падавина. У Квебеку и Онтарију се могу очекивати олује, сметови и ледени услови. Пуно снега ће бити и у Њу Брусвику и Острву принца Едварда, у Новој Скотији ће се смењивати снег, лед и киша, а у Њуфаундленду и Лабрадору снежне падавине биће умерене. 

Нанавут и Северозападне територије ове зиме највероватније ће бити са просечним временским условима, што значи да ће и у њима бити хладније него последњих година,али ће у Јукону бити топлије.

По речима метеоролога Криса Скота, у свом провинцијама источно од Манитобе зима ће бити дуга, а пролеће би могло започети тек крајем марта или почетком априла. Изузетак су Британска Колумбија и Јукон, где би пролеће могло почети раније.

Новине Торонто