Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Грађанска иницијатива "Слобода, демократија, правда" /СДП/ саопштила је да су протекла 22 месеца од убиства Оливера Ивановића, а да су и даље непознати налогодавци и убице. Из ове странке наводе да већ месец дана слушају гнусне лажи појединих албанских политичара о Ивановићу, што није наишло на критику поштених појединаца из албанске заједнице, невладиних организација и представника међународне заједнице на Косову и Метохији који треба да знају да се тако не развија демократија, међусобна сарадња и поштовање.

Из СДП-а поручују да ће поново тражити да се пронађу налогодавци и убице изведу пред лице правде.

Специјални тужилац Суље Хоџа је пре петнаестак дана најавио да ће "у року од 15 дана обавестити јавност о подизању оптужница против лица осумњичених за убиство Оливера Ивановића".

Под сумњом да су умешани у убиство Ивановића, у притворском центру у селу Грдовац код Подујева налазе се Недељко Спасојевић и Марко Рошић, који су ухапшени 24. новембра прошле године у северној Косовској Митровици у акцији Специјалне јединице РОСУ.

Тада је ухапшен и полицајац Драгиша Марковић, коме је у међувремену одређен кућни притвор, а саслушано је још десетак наводних сведока, међу којима и секретар СДП-а Силвана Арсовић, која би, према најави тужиоца, могла бити оптужена за саучесништво у убисту Ивановића.

CPHA