Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Популарни глумац преминуо је у Београду у 65. години.

Петрушевић је рођен 1955. године. Каријеру је започео на радију. На Првом програму Радио Београда био је сарадник у емисијама 'Време спорта и разоноде' и 'Радио спорт'. Године 1984. глумио је у филму 'Мољац' у режији Миће Милошевића. У марту ове године, обележио је 40 година рада и том приликом у 'Комбанк дворани' извео је стенд-ап шоу 'Времеплов'.

Када је реч о представама, његову представу 'Избори, јер сте ви то тражили', одиграну 100 пута, погледало је 85.000 гледалаца.

Био је ангажован и у представама 'Три прасета', 'Компликовани пренос', 'Исус се враћа кући'. 

Велику популарност стекао је улогама у 'Индексовом позоришту' са представама 'Тамо далеко је сунце', 'Источно од Рајха', 'За шаку гласова', 'Свет или ништа', 'Не остављај ме самог док химна свира'... 
Као члан 'Индексовог позоришта' добио је 'Оскар популарности'. 

Позната је и његова улога у трећем делу филма 'Хајде да се волимо' 1990. године, у режији Александра Ђорђевића, који је погледало око пет милиона људи.

Бранислав је завршио 'Факултет организационих наука' у Београду. 

У Електронско-рачунарском центру РТС-а био је запослен до 2003. године. 

Иначе, надимак Петрући, Бранислав је добио током рада у Радио Београду, где је једном приликом изјавио како би волео да буде глумац у Америци. Колеге су се нашалиле рекавши да би могао бити англосаксонски или италијански глумац, "нешто као Петрући Бренћи". Надимак који је тада добио, остао је уз њега током целе каријере.

Бранислав је био ожењен има два сина.

PTC

Петрући - Свремеплов