Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Храбри пробој председника Србије Александра Вучића до емисије “Упитник”, на Радио телевизији Србије, биће врло брзо увршћен у уџбенике историје за осми разред основне школе.

Вучићев чин био је толико херојски да је Министарство просвете одлучило да се лекција о томе нађе већ у следећем издању уџбеника.

- Историја се пише пред нашим очима. Пробој председника Вучића кроз непрегледне ескадроне опозиције и студентске хорде смрти, раван је пробоју Солунског фронта, или победи код Велбужда. Зато је јако битно да се наша деца упознају са овим догађајем што раније и да науче све о томе - саопштили су из Министарства просвете.

У том министарству такође кажу да су консултовали више историчара и да су они већ почели да пишу лекцију о пробоју таковског фронта.

- У писање ове лекције биће укључени стручњаци за војну стратегију, геополитику, опозицију и друге неопходне дисциплине како би лекција била што прецизнија и истинитија. Само уз такав приступ биће могуће дочарати деци колико је председник неустрашив, али и колико добро познаје тактике и стратегију које су биле потребне за пробој опозиционог обруча - кажу у министарству.

Како Њуз сазнаје, после лекције о пробоју до РТС-а, у уџбенике ће ретроактивно бити додате и лекције о фекетићкој голготи, затим обреновачки бој против поплаве, као и опсада председништва.

Ненад Милосављевић, Њуз