Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

На данашњи дан 1938. године рођен је Милован Илић, књижевник и новинар, који је за себе говорио да је по занимању - Минимакс.

Минимакс је за јавност увек био врцав, духовит, спреман за вицеве на сопствени и туђ рачун, а приватно, говорио је да је досадан.

Својом највећом врлином сматрао је то што је био обичан, нормалан човек о чијем интимном животу би могла да се напише књига, а о професионалном једна страница.

А на њој би писало да је био песник и афористичар, да је објавио седам књига, које се налазе у нашим и страним антологијама и да је добио више награда међу којима је и престижна награда Радоје Домановић за сатиру 1995.

Сарађивао са часописима Јеж, Илустрована политика, Политика.

Минимум говора, максимум музике, основни је концепт који му је обезбедио популарност у емисијама Минимакс, Туп-туп, Од главе до пете, Недељно поподне, Минимаксовизија, Максовизија. 
У њима су гостовали заједно политичари, уметници, естрадне личности, што је била новина за оно време.

За сваког госта се темељно и детаљно припремао користећи своју обимну новинарску документацију. Многе певачке звезде постале су баш то јер их је Минимакс откривао и медијски промовисао.

Његове радио емисије и поред велике популарности, укидане су без много објашњења. Али је до данас остало и памти се оно чувено његово "Драги моји и драге моје", и "Ћао, нема више".

Слађана Симић Јакуш, PTC