Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У саставу временске прогнозе на РТС-У

Патријарх Српске православне цркве Иринеј доделио је председнику Србије Александру Вучићу орден Светог Саве првог реда за неуморну борбу за целовитост Србије, а посебно за очување Косова и Метохије у саставу временске прогнозе на Радио телевизији Србије.

Патријарх је изјавио да је Србија у време Вучића кренула великим корацима напред и да се он жестоко бори да сачува оно што је најважније - територијалну целовитост Косова и Метохије у оквирима временске прогнозе Јавног сервиса.

- Наш народ каже оно што се силом узме и врати се, али оно што се поклони то се никада не врати. Не смемо поклонити ни једну једину стопу наше свете временске прогнозе. Опстанак српског народа у прогнози РТС-а је кључан за опстанак српског народа уопште - поручио је Иринеј.

Иринеј је Вучићу уручио орден уз речи да су многи покушали да Србе избаце из временске прогнозе на РТС-у и да би у томе вероватно и успели да није било његове лавовске борбе.

Примајући орден, председник Србије поручио је да му се није ни надао, нити га је тражио, али да му је изузетна част што га је добио.

- Добро је познато да нисам омиљен на Јавном сервису, иако нисам сменио никога кога су још ономад поставили Драган Ђилас и Вук Јеремић. Ипак, иако су многи веровали да ће Косово прогласити независност од остатка временске прогнозе у Дневнику 2, мудром политиком успели смо да га задржимо у њеном саставу. Овај орден ме додатно обавезује да још напорније и снажније борим за јединство и целовитост Србије у временској прогнози - изјавио је Вучић на свечаној додели ордена.

Ненад Милосављевић, Њуз