Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Фудбалерима и руководству Црвене Звезде није дозвољен прелаз на Јарињу, како би одиграли утакмицу шеснаестине финала Купа Србије заказану за 14 часова у Звечану против ФК Трепче. Како је новинарима рекао директор београдског клуба Звездан Терзић, косовска влада забранила је улазак на Косово и Метохију.

Аутобус са фудбалерима Црвене звезде након тога је пошао назад пут Рашке, јавио је портал Косово онлајн.

"Жао нам је, вероватно ће се утакмица одиграти сутра негде у Београду. Жао ми је што је народ остао ускраћен за један спортски догађај, хтели смо да се бавимо само спортом и ништа друго", рекао је Терзић.

Он је оценио да је реч о "великој дипломатској победи Србије, Фудбалског савеза и Црвене звезде".

"Добили смо подршку ФИФА, све што су изјављивали било је лаж. Они су рекли да Црвена звезда на силу хоће да дође овде, против одлука ФИФА и УЕФА, што није било истина", рекао је Терзић.

Технички директор фудбалског клуба Трепча Владан Радовановић рекао је да се његов клуб спремао за спектакл и додао да је небитно где ће утакмица Купа Србије са Црвеном звездом бити одиграна.

"Видите и сами шта се дешава, ово је више од спорта, више од игре. Жао нам је свима", рекао је Радовановић.

На прелазу Јариње биле су стациониране појачане снаге косовске полиције, са два возила специјалне полиције, јавио је извештач са лица места.

Навијачи Црвене Звезде из Звечана и других делова севера Косова, као и централне Србије, такође су били на прелазу Јариње, где су певали навијачке и песме о Косову.

Н1