Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Српска листа освојила је више од 90 одсто гласова у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији, саопштио је председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре у Београду. Он је казао да је Српска листа на данашњим превременим парламентарним изборима на Косову и Метохији остварила најубедљивију победу у својој историји.

На основу 100 одсто обрађених гласова из северне Косовске Митровице, Српска листа освојила је 98,07 одсто гласова, истакао је Вучић и додао да је та странка освојила више од 90 одсто гласова у свим општинама са српском већином на КиМ.

Казао је и да му је ово једна од најдражих победа, јер је како је рекао, остварена у најтежим условима.
„Све што је рађено чињено је са жељом да се Српска листа уништи, да се пронађу подобни Срби који не желе да имају било какве везе са Београдом“, оценио је председник Србије. Додао је и да су се Срби на КиМ ујединили и на изборима „одбранили своју државу“.

„Јасно вам је да је ово 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови“, рекао је Вучић истичући да ће захваљујући резултату Српске листе, Срби имати снажно представљање у косовском парламенту, где ће моћи да се боре за националне интересе.

Осврћући се на резултате албанских странака, Вучић је рекао да тренутно води Демократски савез Косова Исе Мустафе, али да после пребројавања гласова из иностранства очекује да највише мандата у новом парламенту добије Самоопредељење Аљбина Куртија.

Рекао је и да се нада да ће до децембра у Приштини бити формирана влада која ће укинути таксе на увоз робе из Србије, како би се стекли услови за наставак дијалога.

Данас Онлине