Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Француска железничка компанија ТСО проглашена је одговорном за смрт радника који је преминуо од срчаног удара током сексуалног односа са непознатом женском особом на службеном путу. Париски суд је његову смрт прогласио смрћу на радном месту, односно повредом на раду и на основу тога његова породица је добила право на одштету.

Компанија је тврдила да радник није извршавао професионалне дужности кад је у хотелску собу довео непознату жену. Али, према француском закону, послодавац је одговоран за сваку несрећу која се догоди на пословном путовању, објаснио је судија.

Мушкарац, који је назван само као Ксавије Икс, радио је као инжењер за железничку компанију ТСО недалеко од Париза. Умро је 2013. године у хотелу током службеног пута у централној Француској због, како је послодавац то описао, „ванбрачне везе са потпуном непознатом женском особом”, пише Би-Би-Си.

Kомпанија је покушала да оспори одлуку коју је подржало национално здравствено осигурање да смрт сматра несрећом на радном месту, а из осигурања су се бранили тврдњом да је сексуална активност нормална „попут туширања или оброка”. У својој пресуди париски апелациони суд је подржао ово гледиште. Запослени на службеном путу имају право на социјалну заштиту независно од околности, одлучио је суд.

Агенције