Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Саставили смо листу онога чему бисте могли да тежите како би ваш живот постао интересантан и срећан

Предлажемо да заборавите на тугу због краја лета и размислите каква ће бити ваша јесен. Саставили смо листу онога чему бисте могли да тежите како би ваш живот постао интересантан и срећан.

Научите да вас ситнице не оптерећују

Тако је лако бити оптерећен малим стварима: сећати се свађе са пријатељем месецима, пустити да се један проблем поквари цео дан, размишљати о проблемима на послу викендом. Обећајте себи да ћете научити да такве ствари пустите и да им не дозволите да контролишу ваш живот. Гледајте на све са друге перспективе. Да ли ће ово бити важно за шест месеци, годину, пет година, питање је које ће помоћи у постављању приоритета.

Не бојте се промена

Јесен из детињства памтимо као сезону промена: полазак у школу, нови универзитет или пресељење у други град у потрази за послом. Искористите ово време да се ослободите онога што вас спречава да растете. Све најбоље у животу је са друге стране страха. Зона удобности требало би да буде место где повремено наилазите на шољу чаја и добијате снагу, а затим настављате даље. Обећајте да ћете у наредна три месеца нешто да промените у свом животу.

Чешће будите на свежем ваздуху

Ниво ваше активности не би требало да зависи од временских прилика. Покушајте да уживате у природи у њеним различитим манифестацијама. Излет изван града или шетња пре спавања пријатан су начин поновног покретања, опуштања са друштвених мрежа и истезања. То што је на улици постало хладније, не значи да би неке здраве навике требало одложити до лета. Ујутро почните да трчите, јер је спорт потребан не само за шетњу у бикинију, већ и за борбу против стреса и депресије. 
Будите своји

Одустаните од ствари и људи које вам се не свиђају, без страха од тога што ће други помислити. Не стидите се својих недостатака. Цените своју различитост и не покушавајте да се интегришете у тим. Обећајте да ћете почети да прихватате себе. Будите спремни да се неће свима свидети.

Проналажење удобности у непознатом

Топли џемпер, напитак, камин и други елементи јесењег маркетинга стварају једну слику комфора - лежите у гомили меких прекривача, гледате филмове и пишете суморне статусе на друштвеним мрежама. Покушајте да ово не практикујете. Нека вам буде пријатно на путу до новог града, док разговарате са странцима, нека проучавање различитих аспеката живота не представља стрес, већ још један начин да постигнете удобност.

Наставите да волите себе

Избегавајте непотребне драме и токсичне везе, лечите се, постављајте инспиративне циљеве за наредне месеце. Запишите шта вам још треба и смислите како то да урадите. Следећа три месеца ће одредити у каквом ћете расположењу закорачити у наредну годину, тако да ово време искористите за рад на себи.

Новости Онлине