Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Градска управа Београда одлучила је да са Трга републике уклони сав бетонски и камени материјал и уместо њега као подлогу постави најквалитетнији ламинат.

Одлука је донета пошто се испоставило да радови реконструкцији централног градског трга нису изведени како треба и да ће бити потребно много времена да се изврше преправке.

- Постављање ламината је доста једноставно, а у питању је практичан материјал који, када се лепо прелакира, може да траје чак и неколико година - навео је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је замолио грађане за стрпљење и обећао да ће се чекање исплатити.

- Свега 90 дана и 300 милиона динара, колико је потребно за реконструкцију ове реконструкције, дели нас од тога да Београд има ако не најлепши, а оно свакако трг који је јединствен и каквог нема нигде у свету. Молим грађане да имају разумевања и да, када трг буде завршен, по њему ходају и возе пажљиво, док ламинат не “легне” лепо на пешчану подлогу која је испод њега - апеловао је Весић.

Заменик градоначелника је посебно нагласио да се на реконструисани трг не смеју бацати опушци како се центар Београда не би запалио и изгорео, што би, како је истакао посебно било драго Ђиласу, Јеремићу и Обрадовићу као “осведоченим мрзитељима грађевинских радова и напретка”.

Ненад Милосављевић, Њуз