Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

...да ли избори у Медвеђи протичу са законом

Локални избори у Медвеђи протекли су у складу са законом, потврђују извештаји возача џипова без регистарских таблица, који су контролисали регуларност изборног процеса.

- Нама је јако важно да избори протекну у демократској атмосфери, без инцидената и сумњи у регуларност - објаснио је Драган Шормаз посланик СНС-а - Теренска возила без таблица су део страначке машинерије која је обилазила општину, контролисала ситуацију на терену и тако гласачима обезбедила да слободно гласају за СНС. Они се нису ту задржали, већ су долазили људима на врата и проверавали да ли су сви укућани испунили грађанску дужност и, у складу са законом, на бирачка места, одводили све који то нису урадили - описао је Шормаз изборни дан у Медвеђи.

Његове утиске дели и Миша Вацић, лидер Српске деснице која је успела да уђе у локалну скупштину.

- Лично сам надгледао штампање изборних листића како бих био сигуран да нема никаквих нерегуларности. “Црвени крст” у Медвеђи нам је чак омогућио да погледамо спискове корисника њихових услуга па смо најугроженијим однели пакете животних намирница.

Тако смо спречили потенцијалну куповину гласова и злоупотребу тешког положаја у коме се налазе ови људи - истакао је Вацић и поручио да је његово залагање за слободне изборе добро разумено од стране гласача који су подржали његову листу.

Бојан Савић, Њуз