Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Лидер Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац позива да се у Хрватској "уклоне ушата слова `У` са фасада и саобраћајница и да буду сакционисани усташки знакови и поруке". Он је на конференцији за новинаре у Загребу затражио да престане ревизија прошлости, "која иде дотле да се припадницима квислиншких режима одају државне и верске почасти".

Пуповац је нагласио да је многима засметао његов страх због повећаног насиља и мржње према Србима. 

- Позивам их да склонимо униформе са усташким поздравом, као и поруке `Убиј Србина` - истиче Пуповац.

- Ја сам у овој земљи, као и странка и заједница којој припадам, у три деценије био прозван различитим именима...Ја нисам четник, али од оних који мисле да јесам или тврде да јесам никад нећу тражити извињење - поручио је Пуповац. Он је напоменуо да се то односи и на оне који га сврставају у категорију злочинаца и убица, што није.

Лидер СДСС-а поручује да неће тражити извињење ни од оних који га сврставају у тајне сараднике српских служби у Београду, "стављајући га у ризике који су већи од нарушавања угледа у јавности", преносе хрватски медији.

- Питања која смо отворили нису лака за Хрватску - закључио је Пуповац. Он није одговорио на питање да ли СДСС напушта владајућу коалицију, али је напоменуо да је "спреман да сарађује са најширим спектром политичких и неполитичких актера да од Хрватске створе земљу мира".

СРНА

Пуповац: Још увек нисмо одлучили остајемо ли у коалицији са ХДЗ-ом