Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је бомбардовањем, најприје, Републике Српске, а затим и Србије, НАТО исписао најсрамније странице историје на европском континенту од завршетка Другог светског рата.

- Ваздушним операцијама на Републику Српску НАТО се отворено сврстао на једну страну у грађанском рату у БиХ и утицао на коначан исход рата. Осиромашени уранијум, који је у тим операцијама бачен на територију и Српске и Србије, и данас убија нашу децу, па се може рећи да НАТО операције и 24 године после имају погубне ефекте по Републику Српску и њен народ - рекао је Додик Срни поводом 9. септембра - Дана сећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској.

У дану када се сећамо својих пострадалих, рањених и болесних, Додик је изразио саучешће породицама страдалих и солидарност са свима који се и данас боре са најтежим болестима, као последицом операције НАТО савеза.

- Ваздушни удари НАТО-а деведесетих година прошлог века на Републику Српску оставили су трајан и неизбрисив печат у колективној свести нашег народа - истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

У Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву данас се обележава Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској током којег је убијено 46 војника и више од 50 цивила. 

СРНА