Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

...две године да скупе паре за диплому  

Студенти који су факултет уписали по старом програму ускоро би могли да реше свој статус пошто им је Министарство просвете дало рок од две године да скупе новац потребан за куповину дипломе, сазнаје Њуз.

- Проблем вечитих студената оптерећује рад факултета, а предложено решење задовољава обе стране. Факултети ће моћи да наставе свој рад по јединственом програму, студенти да коначно дођу до толико жељене дипломе, а држава добија стручне кадрове способне да одговоре изазовима модерног доба - кажу у Министарству просвете. - Две године су, по нашем мишљењу, оптималан рок. Већина ових студената одавно зарађује, па сигурно могу да оставе нешто новца са стране и уштеде довољно за куповину одговарајуће дипломе. Ово је дефинитивно последњи рок после кога ће куповина диплома бити омогућена само онима који студирају по новом програму - јасни су у министарству.

Студенти кажу да су задовољни одлуком министра и најављују да ће искористити пружену прилику.

- Захвалан сам министру Шарчевићу јер је показао разумевање за наш проблем - поручује Владан Бабић студент Правног факултета у Београду - Две године нису много, али уз добар план и доста труда сигурно се може скупити довољно новца - рекао нам је овај амбициозни четрдесетогодишњак и најавио да ће почети да штеди већ од следећег понедељка.

Бојан Савић, Њуз