Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Хрватска полиција је потврдила да је приведено више особа над којима се спроводи криминалистичко истраживање, а које се доводе у везу са нападима код Книна на припаднике српске националне мањине.

Портпаролка ПУ Шибенско-книнске Марица Косор, изјавила је за ХРТ како се интензивно обављају криминалистичка истраживања и да се доводе у полицијску станицу особе које би се могле повезати са нападом, као и особе које би могле упутити на кривце.

Подсећамо, пре шест дана маскирани нападачи упали су у кафић у Уздољу код Книна током прве утакмице Црвена звезда - Јанг бојс, вербално и физички напали власника и госте кафића. Пет је особа лакше повређено, међу њима и малолетник који је био и задржан у книнској болници

Реч је о месту са већински српским становништвом, а у кафићу се гледала утакмица Црвене звезде. Власник кафића рекао је да су нападачи имали фантомке, а напали су их шипкама, даскама, летвама, да су их тукли и разбијали по кафићу.

Напад је окарактерисан као кривично дело из мржње и изазивање нереда. Нападачи, ако им се утврди кривица, могу добити од шест месеци до пет година затвора.

Н1