Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Када ce спомиње еx-Yu rock сцену онда је незаобилазно име Yu групе, београдског rock састава који су давне 1970. године основали браћа Јелић, Драги и Жика.

Тада већ искусни музичари кренули су на путовање које траје и данас и током којег су исписали веома важне странице регионалне rock енциклопедије.
Већину  каријере боравили су у Југотону, данашњем Croatia Recordsu, највећој дискографској кући у регији која себаш из тог разлога одлучила на ово итекако заслужено издање „Greates hits collection“.

17 хитова који су обележили њихове и наше животе налази се на ЦД-у, а набројаћемо само неке: 

„Црни лептир“, „Чудна шума“, „Косовски божур“, „Од злата јабука“, „Дрвени мост“ и „Ништа нема ново“.

Иако је кроз бенд током скоро 50 година дуге каријере прошао велики број музичара, треба споменути прву поставу коју су чинили и Велибор Бока Богдановић (бубњеви), Миодраг Миве Округић (клавијатуре). Дуги низ година сa њима је био и Миодраг Бата Костић (гитара, hammond оргуље), а данас су у бенду још Петар Јелић (гитара) и Саша Жуле Радојевић (бубњеви).

Темељи су  остали исти, Драги и Жика Јелић и данас су присутни на позорницама широм регије, а и дискографски су активни. Без обзира што рођендан славе тек крајем године који су иначе обележавали концертима у београдском Дому синдиката, нека ово издање буде поклон њима, али и њиховој верној публици која их у шароликој генерацијској поставци и даље с истом страшћу чека испред позорнице.

Вести