Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Велики број угледних чланова хрватског друштва отворено кокетира са усташком идеологијом, оцењују хрватски портали и указују на аферу са гинекологом из Вуковара и високим функционером ХДЗ-а.

Мирјана Семенић Рутко, вуковарски гинеколог и члан парламентарне Странке рада и солидарности, прикључила се "Фејсбук" подршци усташком поздраву "За дом спремни". Она је тиме изразила неслагање са судском пресудом о којој се ових дана пуно говори и којом је тај подрав забрањен због усташке идеологије.

Мирјана Рутко је дала своју подршку "Фејсбук" објавом у којој стоји: "А када ми то нисмо били за дом спремни?"

Она се већ дуже времена жали да јој недостају пацијенти, а представници вуковарског "Живог зида" поручују јој да је сада јасно зашто има све мање пацијената.

- Шта мислите колико је Српкиња, Јеврејки, Ромкиња и Хрватица после овога спремно да легне на ваш гинеколошки сто - поручили су Мирјани Рутко из ове странке.

Истовремено, хрватски портали преносе да некадашњи хрватски министар и високи функционер ХДЗ-а Ловро Кушчевић у својој вили на Брачу, коју изнајмљује богатим туристима, држи велику слику усташког поглавника Анте Павелића. Вила коју је Кушчевић изградио у Нережишћима, која се у књигама води као "пашњак" и која 11 година није уписана у катастар, готово је цело лето распродата.

Слика усташког поглавника је изнад кухињског камина тако да је гости морају да примете.

Кушчевић је био један од најближих сарадника премијера Хрватске Андреја Пленковића, подсећају портали. 

СРНА