Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Kоји тада још увек буду били у Србији’

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће просечна плата порасти на 500 евра за све оне потенцијалне људе који, можда, ето, ипак одлуче да остану у Србији.

Мали је изјавио како боља времена долазе и како ће свако ко је стицајем околности још ту, то можда моћи и да осети у некој ближој будућности.

- Све нас чека боља будућност у Србији, а када кажем “све нас” мислим на оне који овде планирају да остану и то чекају. Сумњам да ћу и ја бити међу њима, изјавио је министар. - Ко год да се буде затекао у Србији за неку годину, може да очекује да ће му, или јој, бити боље. Уколико то не буде тако, тај неко може да ми јави на мој контакт, у случају да ја тада не будем у Србији а највероватније да нећу, најавио је он.

Министар је додао, пакујући кофере, како светла будућност коначно долази за оне који је тако дуго чекају а који је можда и дочекају под условом да се затекну на територији Србије “један дан од понедељка за пар година”.

Стручњаци који су још увек ту се слажу да ће свако ко не буде у Немачкој, Шведској, Аустрији, Норвешкој или некој другој земљи, коначно моћи да види плату од 500 евра, наравно не одмах, него за коју годину, можда.

- Будућност је стигла и светла је. Вредело је чекати и бити стрпљив. Наравно, ово је мој говор за тренутак када будучност коначно стигне, за коју годину. До тада, треба и даље чекати и бити стрпљив, поручује Мирослав Лазански, стручњак за Мисс 2007. и војна питања, са амбасадорске позиције из Русије. - Онај ко и даље буде био ту у Србији ће имати достојанствен живот, закључује он.

Како се незванично сазнаје, министар финансија Синиша Мали поручио је са аеродрома “како инвестиције подстичу економију” и како би волео да му неко каже “да ли зна неког нашег у Франкфурту”.

Виктор Марковић, Њуз