Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Холивудска асоцијација, која снима широм света, номиновала је Београд за једну од најбољих локација за снимање реклама, пишу 'Вечерње новости' и додају да је додела награда 21. септембра у Лос Анђелесу.

Кампања Снимајте у Србији почела је пре 10 година, а страни филмски радници убрзо су уочили потенцијале, па су позната имена из света филма почела да снимају у Србији. 'Новости' истичу да је само у последње две године снимљено осам филмова, шест телевизијских серија, 18 реклама и пет пројеката који су обухватили само визуелне ефекте.

Џони Деп је снимао филм "Минамата", у којем је Београд заменио Токио и Њујорк из шездесетих година, Лик Бесон и његова продукцијска кућа ЕвропаКорп враћају се често у Србију, а Београд је био и једна од локација, уз Русију, Велику Британију и Италију, за снимање BBC-јеве серије "Мек Мафија".

Чувени Бразилац и бивши ас ПСЖ, Барселоне и Милана Роналдињо, снимио је рекламу за једну компанију, али и искористио прилику да се упозна са Београдом и Србијом.

У Београду су снимали и Пирс Броснан и Кевин Костнер, а сада Србија постаје све атрактивнија земљама Азије, будући да су снимљени један кинески филм, а снимала је и продукција из Јужне Кореје.

Оно што стране продукције привлачи Србији јесте широк варијетет локација које могу бити доступне у врло кратком периоду и на малој површини, затим чињеница да домаћи професионалци говоре енглески, да су веома прилагодљиви различитим стиловима рада и брзо се усклађују са креативним захтевима продукције.

Осим Београда, као добре локације за снимање филмова, серија и реклама издвајају се Смедеревска тврђава, Петроварадин, али и Стара планина, Златибор, Тара, а за омиљену локацију сниматеља издваја се угао улица Цара Лазара и Грачаничке улице у Београду, где се са лепшим временом једва мимоилази тротоаром од опреме и рефлектора.

Танјуг