Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

... којим је купио диплому

Председник Србије Александар Вучић оштро је критиковао све који доводе у сумњу легалност факултетске дипломе Небојше Стефановића и поручио им да има доказе који недвосмислено показују да је она купљена поштено зарађеним новцем.

- Лажна елита даје себи за право да коментарише образовање Небојше Стефановића, а он је паметнији и образованији од свих њих. Вођени мржњом они не бирају речи и средства како би понизили Србију и њен народ - љутито је одговорио Вучић критичарима власти. - Диплома Небојше Стефановића је стечена потпуно легално, новцем који је он поштено зарадио са својих десет прстију. Мислите ли да је лако зарадити и уштедети довољно новца за куповину дипломе на једном лондонском универзитету. Стефановић је то успео уз огромна одрицања и зато му треба одати признање, а не провлачити га кроз медијско блато - поручио је председник. Он се осврнуо и на чињеницу да универзитет на коме је Стефановић дипломирао није акредитован као образовна институција.

- Шта значи акредитација универзитета у данашње време? Нама је потребно знање, а не формалне титуле стечене седењем у клупи и учењем непотребног градива. Какве везе има што је тај лондонски Мегатренд имао само једног запосленог? 

То је само доказ да факултети могу да раде доста ефикасније и са мање особља без гомиле професора накачених на буџет из кога примају високе плате - рекао је Вучић и наставио - Иза напада на Небојшу Стефановића стоје, Ђилас, Јеремић, Обрадовић, људи који не бирају средства да дођу на власт и њихова нервоза јер истражни органи проверавају одакле им новац којим се финансирали своје студирање - резигнирано је закључио председник и искористио прилику да помене да је он најбољи студент у историји Правног факултета, али да то не воли да истиче јер је по природи добар и скроман човек.

Бојан Савић, Њуз