Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Поводом 24. годишњице од злочина у Сребреници чланови организације "Жене у црном" одржале су уличну акцију под слоганом "Никада нећемо заборавити геноцид у Сребреници", на Бранковом мосту развиле су велики транспарент са тим слоганом, али и транспарент на ком је писало "Солидарност", а затим су акцију наставиле у Фрушкогорској улици. Они су поручили да је однос власти према догађајима у Сребреници остао непромењен и да захтевају од државног врха Србије да, како кажу, призна геноцид.

Током акције у овом делу града било је видљиво присуство великог броја припадника Министарства унутрашњих послова и у парку где је скуп настављен је било више десетина полицајаца. Инцидената није било.

Више невладиних организација најавило је за четвртак неколико акција којима се обележава 24. годишњица од злочина у Сребреници - од паљења свећа код Председништва до представе која ће бити организована на Коларцу. Из тих невладиних организација кажу да од председника и премијерке захтевају да се 11. јул прогласи Даном сећања на жртве геноцида у Сребреници.

Маја Ђурић, Н1