Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Иако је фармација напредовала у толикој мери, људи су све више поборници природних лекова да би свој организам заштитили од штетног утицаја хемије. Уље дивљег оригана вековима је природни лек за различите здравствене тегобе. Његова лековита својства била су позната још у доба старих Грка

Иако је фармација напредовала у толикој мери, људи су све више поборници природних лекова да би свој организам заштитили од штетног утицаја хемије. Уље дивљег оригана вековима је природни лек за различите здравствене тегобе. Његова лековита својства била су позната још у доба старих Грка, познато је да га је Хипократ користио као антисептик. Ово уље један је од најјачих природних антибиотика, али због његове јачине, потребно је водити рачуна о количини и мора се увек мешати са другим јестивим уљима. У наставку прочитајте више о лековитим својствима овог природног лека:

1. Успешно се бори против бактеријских и гљивичних инфекција

Многа истраживања показала су да ориганово уље има јака антибактеријска својства и успешно се бори против чак 30 бактерија међу којима је и Е.coli, која многима ствара велике здравствене проблеме. Подједнако успешно санира и гљивична обољења. 

Често се користи у борби против гљивица на ноктима и атлетског стопала. При спољној употреби потребно га је мешати са другим јестивим уљима. 
2. Ублажава менструалне тегобе

Традиционално се користи против болних и нередовних менструација. Стимуллише проток крви и контракције материце, због чега се не препоручује трудницама.

Новине Торонто, Здравље и Лепота