Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас на Дугој Њиви код Модриче, на обележавању 27 година од војне операције "Коридор живота", да без државе за Србе на овим просторима нема слободе и да само јединство народа може да сачува Српску. Он је истакао да је војна операција "Коридор живота" била величанствена и да су пробојем коридора прије 27 година уједињени делови Републике Српске и Србије, чиме је спојен српски народ.

- То је доказ да нико није могао да спречи нашу повезаност са матицом Србијом. Непријатељи то и данас покушавају али неће успети - рекао је Додик и додао да је важно обележавати дане борбе Срба на овим просторима за слободу. Он је рекао да је неприхватљиво да се БиХ гради на штету Срба и да се покушава развластити српски народ.

- Само јединство народа може очувати Српску и нико други. Смртоносни ударац Српској могу задати само они међу нама у смислу да поданички продају наш национални интерес другима, али то неће успети - поручио је Додик. Он је нагласио да треба вредновати све оне који се боре за српску слободу која никада није била на штету других народа.

- Српска ће опстати само на основу љубави народа према њој јер је Република неупитна - рекао је Додик. Он је истакао да Србима треба БиХ која ће да поштује Србе као и друге народе, али и њихов идентитет карактер, традицију.

- У тој борби за Српску је много изазова иако је она данас далеко сређенија и без тога не бисмо издржали борбу за своја права - поручио је Додик. Он је навео да су Србима наметнуте многе ствари, од Суда до Тужилаштва, који недовољно делују када је реч о процесуирању и одговорности Бошњака.

- Морамо да имамо веће поверење једни у друге и велике и јаке привреднике који ће направити јака предузећа и запослити наше људе, јер нико их неће запослити у правом смислу речи. Тако можемо да градимо Српску, а нипошто на јефтиној радној снази. Радничке плате морају бити веће како бисмо боље живели. То и јесте идеја пробоја коридора који је темељ онога што треба да радимо - рекао је Додик. Он је навео да је на том плану важно радити велике инфраструктурне пројекте који показују способност Срске да се развија.

- Док имамо поверења у институције, имаћемо Српску. Нико није важан персонално, важно је да народ зна и хоће. Нека живе Срби, Српска и Србија и Српска православна црква. Не смемо одустати од Српске и морамо је више волети - рекао је Додик.

Српска захвална свима који су дали животе за њену слободу.

Додик је рекао да је Република Српска захвална свима који су дали животе за њену слободу.

- Данас Српска чини све да буде стабилна и развијена. То је најбољи начин да се одужимо онима који су за Српску дали животе, али и онима који данас живе у Српској и у њу имају веру - рекао је Додик новинарима. Он је оценио да је операција пробоја коридора била величанствена битка за слободу Срба на овим просторима, као и да слобода Срба и Републике нема цену.

- Она ће бити одсудно брањена на политичком нивоу у интересу свих њених становника који своју будућност виде овде - рекао је Додик. Он је навео да су у овој операцији учествовале најбоље јединице Војске Републике Српске које су успеле у намјери да споје западни и источни део Републике Српске, а и даље према Србији.

- Погинуло је више од 400 наших бораца, али је битка показала одлучност и жељу да се иде до краја и победи - рекао је Додик.

СРНА