Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик, обавестио је амбасадорку Немачке да не може да је прими у опроштајну посету. Милорад Додик није примио амбасадорку Немачке у Сарајеву Кристијан Хоман у опроштајну посету, наводи Кликс. Додик је у писму амбасадорки оценио да су њени јавни иступи и дипломатске активности били политички обојени, субјективни и дипломатски непримерени, а обећао је да ће о томе "обавестити и највише представнике Немачке. 

"Поред тога, као амбасадор Савезне Републике Немачке у Босни и Херцеговини у протекле више од три године радили сте на штету српског народа и Републике Српске, а тиме и против саме Босне и Херцеговине и њеног Уставом предвиђеног уређења. 

Као представник земље, која на овим просторима носи тешко историјско бреме, очекивано је било да покажете више разумевања и дипломатског сензибилитета у Вашем раду", написао је председавајући Председништва БиХ.

Напоменуо је како високо цени напоре Немачке да својим искуствима и помоћи допринесе процесу помирења и изградње трајног мира на целом простору Балкана.

Додик ипак, пише на крају писма, са жаљењем констатује да она није били адекватан представник такве Немачке.

Агенције