Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Иако је крајем минуле седмице са дневног реда седнице локалног парлемента скинута тачка "Преименовање назива улица", јер су се мишљења одборника драстично разилазила, па није било ни кворума, у Сјеници је 14. маја ипак формирана посебна комисија састављена од представника свих парлементарних странака.
Њен задатак ће бити да размотри све досадашње идеје и за неку од наредних седница припреми свој, "дорађени" предлог за називе улица и тргова у вароши на Пештеру где политичку већину чине СДА и СДП, а у власти су и социјалисти.

Одборник Странке правде и помирења (СПП) Санела Халковић каже да ће њена политичка групација учинити све како се једна улица у Сјеници више не би звала Карађорђева, јер је - тврди - реч о ратном злочинцу који је убио oко 3.000 овдашњих људи. 
Као и у Новом Пазару, где је ова тачка такође привремено скинута са дневног реда, предлог за преименовање назива улица је истакла СДА која је успела да у Тутину улице назове именима Аћиф-ефендије, Ибрахима Ругове и Адема Демаћија. Странка демократске акције је у Новом Пазару намеравала да једну од саобраћајница назове по Шабану Полужи, којег историја памти као озлоглашеног вођу балиста на Космету...

М. Нићифоровић, В. Новости