Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Онтаријска влада ради на спровођењу плана да укине основно осигурање за путовање у иностранство, јер сматра да је програм скуп и да пореским обвезницима не обезбеђује довољно за њихов новац.

До промене би требало да дође 1. октобра.

То осигурање сада покрива пацијентима максимално до 50 долара за посете лекару и његове услуге, и до 400 долара дневно, за виши ниво здравствене неге, за пацијенте у болницама.

Министарка здравља Кристин Елиот, која верује да пуно људи није ни знало да имају неко путно осигурање, сматра да свако треба да обезбеди сопствени план за покривање тих потреба.

Постоје релативно јефтине и прихватљиве варијанте и са пуном компензацијом, уколико дође до неких здравствених проблема у иностранству. Она каже да је веома важно урадити кампању којом би грађани добили информације и савете шта радити, зато што не би било добро да их, поред здравственог проблема, у иностранству непријатно изненади и финансијски проблем.

Представници опозиције сматрају да ће највише бити погођени људи који често путују, али и они који зимске месеце проводе у топлијим крајевима. Асоцијација ‘птица селица’ је упутила влади апел да не укида ово осигурање, зато што ће, поред њих, бити оштећене породице кад одлазе на летовање, као и сви који одлазе у прекогранични шопинг.

Новине Торонто