Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У Шапцу, Крушевцу и Новом Саду одржани су протести против власти, где су грађани изнели своје захтеве. Шапчани који су незадовољни радом републичке власти и вечерас су се окупили у центру града. Уместо бине и говорника као до сада, грађани су могли да дискутују са организаторима протеста и представницима јединог града у Србији у којем на власти није Српска напредна странка. Под паролом "Дијалог уместо насиља" микрофон је био доступан свима који су желели нешто да питају и разговарају.

На Тргу глумаца у Крушевцу грађани су се и вечерас окупили на протесту "Сви као један - један од пет милиона". 

"Слободним дневником Крушевца" и јавном трибином грађана, посвећеној одливу људи из Србије, организатори су поручили да је дошло време да се преброји колико је људи напустило град и земљу.

Доносећи обућу својих најближих који су отишли из Крушевца, окупљени су нагласили да се неће помирити са одласком људи из града и да желе да Крушевац поново буде добро место за живот из кога се неће бежати.

Поновљени су и захтеви од којих се не одустаје: смена власти, оставке градоначелнице Јасмине Палуровић и градских већника, надзорног органа ЈКП "Градска топлана", умањење три наредна рачуна за грејање, боља безбедност, квалитетнија здравствена заштита, право на правовремене и истините информације.

На протесту у Новом Саду догодио се инцидент када је младић из кафића у Змај Јовиној улици гађао окупљене грађане криглом, умало погодивши једног дечака. Интервенисала је и полиција и привела тројицу младића, преноси портал 021.

Агенције