Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

„Честитам вам велики и заједнички, за Русе и Србе,  празник 9. мај. Дан највеће победе у историји човечанства”, рекао је Александар Чепурин, амбасадор Русије у Србији, поздрављајући многобројне званице у башти руске амбасаде. Овде је организован пријем поводом Дана победе над фашизмом.

Минутом ћутања одата је почаст погинулима у Другом светском рату у борби против фашизма.

Ово је прилика, како је истакао Чепурин, да се присетимо како су наша два народа прошла кроз најтежа искушења на првој борбеној линији и победила.

- Други светски рат је постао историја, али светла сећања на његове бесмртне јунаке, њихову одважност и племенитост неће се угасити у нашим срцима - поручио је амбасадор. Он је подсетио да ће у октобру  бити обележено 75 година када су совјетски и југословенски војници ослободили српску престоницу. Амбасадор је захвалио свима који ће данас  учествовати у строју „Бесмртног пука” у десет градова у Србији и онима који су омогућили одржавање  манифестације.

У музичком програму наступио је Московски кадетски музички корпус.

Међу званицама били су председница Народне скупштине Маја Гојковић, премијерка Ана Брнабић, министри у Влади Србије Небојша Стефановић, Александар Вулин, Нела Кубуровић, Зоран Ђорђевић, Ненад Поповић, Горан Триван, директор БИА Братислав Гашић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, председник Скупштине Јагодине Драган Марковић, председник СРС-а Војислав Шешељ, председник Одбора за спољне послове Федералне скупштине Русије Константин Косачов, представници дипломатског кора, војске и верских заједница.

Агенције