Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Погинуо је у ваздушном дуелу два српска "Мига 29" против 24 агресорска авиона, 26. марта 1999. године, прва жртва међу нашим пилотима од почетка агресије НАТО на СР Југославију. Пошто је, као и Радосављевић, претходно лансирао пројектиле на непријатељске апарате, избегавши при том три ракете - мајор Небојша Николић морао је да искочи из кабине кад је његов авион погођен. 
Медији су објавили су да су тог дана пилоти и Противваздушна одбрана Војске Југославије оборили четири борбена авиона НАТО.
Интервју једног пилота

Припадници Војске Србије и чланови породица обележили су данас на београдском гробљу Лешће девету годишњицу од погибије пилота мајора Зорана Радосављевића, страдалог 1999. године у сукобу са НАТО авијацијом.
Помену су присуствовали и Радосављевићеви ратни другови из некадашњег 204. ловачког авијацијског пука а у време одржавања помена изнад гробља је пролетео авион МИГ-21 чиме су своје поштовање исказали и припадници ловачке авијације Војске Србије.
Мајор Зоран Радосављевић погинуо је трећег дана НАТО агресије на бившу СРЈ, 26. марта 1999. године, у ваздушној борби са бројчано и технички знатно надмоћнијим непријатељем.

Његов авион МИГ-29 званично је оборен у ширем рејону Лознице али су олупина и тело пронађени недалеко од места Теочак код Бијељине.
Са њим је те вечери оборен и мајор Слободан Перић који се спасио искакањем.
Радосављевић је рођен 1965. године у Приштини а био је један од најмлађих пилота на авиону МИГ-29. Магистрирао је на Саобраћајном факултету у Београду и био је стручњак из области сателитске навигације.
Осим Радосављевића, у сукобу са НАТО авијацијом 4. маја те године изнад Ваљева у авиону МИГ-29 погинуо је и командант 204. ловачког пука пуковник Миленко Павловић.
Командант 241. ловачко-бомбардерске ескадриле из Краљева потпуковник Живота Ђурић страдао је у авиону Орао изнад Косова 25. марта 1999. године пружајући ватрену подршку јединицама ВЈ у борби против терориста.
У НАТО бомбардовању погинуо је 41 припадник тадашњег Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране ВЈ, док су укупно страдала 1.002 припадника војске и полиције.
Танјуг