Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У Броду ће данас бити одржан округли сто "Тражимо истину о свим злочинима и правду за све жртве" поводом обележавања 16. годишњице страдања српских цивила у селу Сијековац. Припадници Хрватске војске и бошњачких снага су у ноћи између 25. и 25. марта 1992. године у Сијековцу убили неколико десетина мештана српске националности.
Теме округлог стола су утврђивање истине о свим злочинима почињеним током протеклог рата на простору општине Брод, процесуирање тих злочина, привођење лицу правде егзекутора и налогодаваца, обезбеђивање сатисфакције за жртве и преживеле чланове њихових породица и питање тражења лица чија судбина још није расветљена и чији посмртни остаци нису пронађени.

Циљ одржавања овог скупа је да представници власти и институција у чијој надлежности је процесуирање злочина и тражење несталих, заједно са невладиним организацијама које се баве жртвама рата, почну отвореније разговарати о овим темама и да утврде заједничку стратегију деловања и решавања нагомиланих проблема који оптерећују и појединца и друштвену заједницу.
Организатор округлог стола је Савез удружења породица заробљених и несталих лица РС, уз сарадњу и подршку општине Брод.
Срна