Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Група мештана Борче протестовала је данас испред пекаре „Рома”, јер је син власника тог објекта на Фејсбуку објавио фотографију на којој показује двоглавог орла - симбол велике Албаније. Један од учесника протеста Иван Кнежевић рекао је Танјугу да је фотографија настала пре две године, у центру Београда, али да су они за њу сазнали пре три дана. Каже да су они револтирани фотографијом и сматрају то непоштовањем и промовисањем велике Албаније.

Улаз у пекару блокиран је столицама из баште, а аутомобил власника пекаре облепљен је плакатима са поруком „Косово је срце Србије”. На месту догађаја је присутна и полиција која, такође, обезбеђује пекару, односно две раднице у локалу.

Пред пекаром су углавном млађи људи који кажу да су се окупили на позив преко друштвених мрежа, а Кнежевић је рекао новинарима да очекују да пекара буде затворена. Има, међутим, и оних који траже да се власници пекаре иселе.

На службени број пекаре Танјугу се јавио власник, али није желео да коментарише догађај.

Недавно су у Долову код Панчева, такође, мештани протестовали, јер су се на Фејсбуку појавиле фотографије власника пекаре који су показивали симболе албанског орла, као и оне са оружјем у рукама.

Полиција је тада обезбеђивала имовину и лица, али су власници убрзо напустили и објекте у Долову, као и онај који су држали у Панчеву. 

Танјуг

Више текста и ВИДЕО