Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Произвођач "Фишер прајс" повукао је са тржишта САД готово пет милиона лежаљки за бебе пошто је у њима умрло више од 30 беба у периоду од 10 година. Америчка академија за педијатрију у петак је издала саопштење у којем је од Комисије за безбедност потрошача (ЦПСЦ) затражила да се из продаје повуку лежаљке Rоck 'n Play.

"Овај производ је смртоносан и треба га одмах повући са тржишта", истакао је Кајл Јасуда, председник Америчке академије за педијатрију.

Како је саопштено, смрти десетине беба догодиле су се у лежаљкама произвођача "Фишер прајс". 

Податак се односи на период од десет година, односно од 2009. године, када се спорна лежаљка појавила на тржишту.  У Академији нису прецизирали како је тачно долазило до смртних исхода.

Агенција АП преноси да су бебе умрле пошто су се окренуле на стомак или на страну, док нису биле под надзором. Несреће су се најчешће догађале код беба старијих од три месеца, чија моторика је довољно развијена да могу да се окрену у лежаљци.

Комисија је навела да свако ко је купио овакву лежаљку треба одмах да престане да је користи и да контактира "Фишер прајс" ради рефундирања трошкова цене.

РТС, Танјуг, CBSNews.com