Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Онтаријски премијер Даг Форд и његови конзервативци мењају слоган на регистарским таблицама на возилима у провинцији. Како инсистирају, то ће бити додатни показатељ да је нова влада на челу провицније.

Слоган на таблицама је до сада био ‘На вама је да откријете’ (Yours to discover) а нови би требало да буде Место за раст (А Place To Grow). Наговештава се да би на комерцијалним возилима убудуће могло да пише Отворен за бизнис, Open For Business, али за сада нема потврда да ће тако и бити.

Министар за владине послове Бил Вокер, под чијом ингеренцијом је измена таблица, каже да постоји политички разлог за тај потез. 

Слоган ‘На вама је да откријете’, ту је већ 37 година, а сада се потреба за његовом променом поклопила са доласком конзервативаца на власт, после петнаестогодишње владавине либерала. Фордова влада жели новим слоганом да пренесе поруку свету да се Онтарио вратио на сцену.

Речи Место за раст долазе из песме A Place to Stand, која је била незванична онтаријска химна откако је употребљена у филму за провинцијски павиљон на Експу 67. 

Новине Торонто

Doug Ford government rebranding Ontario’s logo, slogans, licence plates