Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Министар одбране Србије Александар Вулин, који се налази на петнаестодневној војној обуци, добио је 20 дана наградног одсуства и већ данас ће напустити касарну “Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу.

Како се наводи у заједничком саопштењу Министарства одбране и Војске Србије, министар Вулин је двадесетодневно наградно одсуство заслужио због изузетних резултата и истицања током војничке обуке.

- Регрут, министар Александар Вулин, за кратко време показао је вансеријске резултате и залагања током војне обуке, као и истицање у односу на друге регруте. Својим понашањем дао је пример другима и показао ко је и како треба да изгледа онај који служи својој домовини - наводи се у саопштењу.

Пошто је Вулин после пет дана добио 20 дана наградног одсуства, а читава обука траје 15 дана, поставља се питање да ли је министар у ствари оштећен.

У одговору Војске Србије, које је прослеђено Њузу, наводи се да су свесни те ситуације и да су већ пронашли решење.

- То би фактички значило да би министар Вулин искористио само десет од добијених 20 дана наградног одсуства. 

Поставља се питање како да искористи преосталих десет. Војска Србије у сарадњи са Министарством одбране дошла је до следећег решење. 
Свим регрутима ће војна обука бити продужена са 15 на 25 дана - наводи се у одговору Војске Србије.

Како се додаје, на тај начин и министар Вулин, као и сви други регрути, проћи ће уместо петнаестодневне, двадесетодневну војну обуку.

Бане Грковић, Њуз