Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

На Новом гробљу у Бањалуци данас је почела ексхумација посмртних остатака убијеног 21-годишњег младића Давида Драгичевића. Ексхумацији присуствује Давидова мајка Сузана Радановић, чланови групе „Правда за Давида”, као и бројни грађани Бањалуке. Представник групе „Правда за Давида” Озрен Педув рекао је да је „ово дан који има снажну поруку - да ни мртви немају мира”.

Давид ће по по други пут бити сахрањен у градићу Винер Нојштат, у близини Беча, где живи Давидова мајка Сузана Радановић. Давор Драгичевић, отац убијеног младића, раније је истицао да неће допустити да тело његовог убијеног сина остане у, како је рекао, „злочиначкој држави”.

Давид Драгичевић нестао je 18. марта, а његово тело нађено је 24. марта прошле године на ушћу Црквене у Врбас код бањалучке тврђаве Кастел. Полиција је првобитно тврдила да је смрт задесна, а Тужилаштво је касније покренуло истрагу о убиству младића. Родитељи Давида Драгичевића тврде да је отет, мучен, силован и да су га на крају убили припадници МУП Републике Српске.

Бета