Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Приштина је усвојила платформу о дијалогу Београда и Приштине. Она садржи увод и 11 принципа.

Платформа која је усвојена у косовској скупштини о, како се наводи, коначном, инклузивном и правно обавезујућем споразуму за нормализацију односа Београда и Приштине предвиђа, између осталог, реципрочно признање унутар постојећих граница, као и повлачење Резолуције 1244.

У платформи која садржи увод и 11 принципа на основу којих ће деловати приштински тим за дијалог наводи се и да је политички приоритет Косова да постигне споразум са Србијом, који би тзв. Косову омогућило чланство у Савету Европе, Европској унији и Уједињеним нацијама, преносе медији. 

Платформа предвиђа да споразум са Београдом буде постигнут уз посредовање ЕУ и уз подршку САД, који би и били гаранти његове примене. 

Од Србије се очекује да прекине све активности у вези са признавањем тзв. косовске независности од других држава и да га не омета на путу ка међународним организацијама. 

Платформом је, још предвиђено и успостављање суда за "злочине Србије на Косову". 

Овом платформом предвиђено је и да природни ресурси Косова, а посебно језеро Газиводе и "Трепца" на северу, представљају део "суверене територије Републике Косово“.

Танјуг