Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Марк Закерберг обећао је да ће стратешким заокретом претворити Фејсбук у платформу пажљивију према приватном животу корисника, усмерену на поверљивост. Фејсбук мора да постане уједињена мрежа усмеренија на приватне размене, за разлику од објаве „постова” које може да прочита велики број људи и на формате типа „прича” које се бришу након 24 сата.

„Када мислим о будућности интернета, мислим да ће платформа за комуникације усмерена на „приватно” постати још важнија од данашњих отворених платформи”, оценио је Закерберг и најавио да намерава да омогући сигурна онлајн плаћања.

„Та промена одговара новим укусима корисника. Данас већ видимо да су приватне поруке, „приче” и мале групе најбрже растући онлајн формати комуникација”, написао је Закерберг у посту објављеном на свом Фејсбук зиду.

Извршни директор Фејсбука намерава технички да уједини мрежу с њеним осталим апликацијама Месинџер, Инстаграм и Ватсап. Убудуће ће бити могуће директно размењивати поруке путем тих мрежа које ће моћи да шифрују податке, што је данас могуће само на Ватсапу.

„Иако тренутно нисмо високо на лествици по заштити приватности, развићемо услуге које људи стварно желе”, гарантовао је Закерберг.

Танјуг