Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

На данашњи дан четвртог марта пре четири године преминуо је Влада Дивљан, композитор, извођач и стваралац који је оставио неизбрисив траг на музичкој сцени бивше Југославије.

Дивљан (1958-2015) је као гитариста, певач и главна креативна снага култног састава 'Идоли' у првој половини осамдесетих година био заслужан за класике какви су 'Ретко те виђам са девојкама', 'Малена', 'Русија', 'Небеска тема', 'Маршал' и 'Она то зна'. Из богатог опуса 'Идола', посебно се истиче албум 'Одбрана и последњи дани' (1982). 

Током дуге самосталне каријере после распада 'Идола', Влада нам је подарио 'Она ради у Руднику/Патуљке', 'Све лажи света', 'Однеси ме' и, по многима, једну од његових најбољих песама 'Само једну љубав имам', забележену на мини албуму 'Четири годишња доба' (2012) Владе и Љетног кина.

Владин пријатељ и музичар, члан Невладине организације, перкусиониста Борис Буњац, припремио је нову верзију ове песме коју је Влада снимио са НВО, коју су, осим Буњца чинили и Владини дугогодишњи сарадници и пријатељи басиста Зденко Колар, пијаниста Александар Шандоров и бубњар Марко Миливојевић.

„То је последњи снимак који је Невладина организација направила са Владом пре доста година“, објашњава Борис Буњац.„Остао је сакривен у компјутеру да сачека моју сигурност да ће звучати добро и било му је потребно тачно три године за то. На крају сам микс ипак реализовао у Владином омиљеном програму Logic Pro X, и јесте био у праву када је говорио да ту музика звучи лепше“, додао је Буњац.

На Владину значајну и богату заоставштину подсетио је и прошлогодишњи емотивно величанствени концерт одржан десетог маја на његов 60. рођендан у београдском Центру  „Сава“,  где су неке од Дивљанових најлепших песама изводили Момчило Бајагић, Корнелије Ковач, Душан Којић-Која, Зоран Костић-Цане, Небојша Антонијевић Антон, Дарко Рундек, Зоран Предин, Саша Лошић, Дејан Вучетић, Горан Васовић, Бојана Вунтуришевић и бројни други, уз подршку Невладине организације и загребачког Љетног кина.

РТС, Long Play

Влада Дивљан и Невладина организација - Само једну љубав имам