Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Социолог Сања Влаисављевић изјавила је данас Срни да звиждуци са трибина стадиона "Асим Ферхатовић Хасе" за време говора председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, током свечане церемоније отварања Европског омладинског олимпијског фестивала - ЕЈОФ 2019. представљају излив национализма и да су велика брука за Сарајево.

- Реч је о политичком обрачуну према легитимно изабраном члану Председништва БиХ, у овом тренутку председавајућем Председништва. Порука није била упућена само Милораду Додику него и целом свету - истакла је Влаисављевићева. Она је подсетила да је општепознато да за време отварања Олимпијаде престају и ратна дејства.

Влаисављевићева је нагласила да су Додикове речи биле много јаче од звиждука, да су то биле речи толеранције, уважавања, мира и помирења.

- Инцидент који се догодио синоћ у Сарајеву је недопустив, али и очекиван. Ово је велика брука за Сарајево, за све који су себи дали за право да се политички обрачунавају на овако великом догађају за цијелу БиХ - оценила је Влаисављевићева... ДАЉЕ

Срна