Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

... због Вучићеве кампање

Док је председник Александар Вучић у кампањи коју је започео на југу Србије, сва његова обраћања преносе све телевизије. На десетине канала јуче и данас често емитује исти програм.

'Јужне вести' раније су потврдиле да се програм телевизија у власништву Радоице Милосављевића из Крушевца, блиског Српској напредној странци и њеном функционеру Братиславу Гашићу, чији се чланови породице такође појављују као власници више локалних телевизија, уређује по налозима који стижу из једног центра.

Добили смо мејлове са упутствима о емитовању истог садржаја и потврду из више телевизија у власништву Милосављевића, али исти садржај приказује се и на другим локалним медијима.

Међутим, нико из тих медија на питање да ли и они добијају мејлове са упутством, од кога стижу и зашто у Информативном програму имају идентичан садржај као и друге телевизије, није хтео да одговори.

Извори 'Јужних вести' из локалних медија објаснили су да им је јануара ове године први пут наређено да се укључе у кампању против опозиционих лидера, а да су раније добијали једино налоге да прате, односно да преузимају углавном од Студија Б пренос обраћања председника Србије Александра Вучића.

Информација која је јуче прослеђена 'Јужним вестима' гласи:

Наредили су да данас будемо у приправности. Преносимо све Вучићеве конференције за новинаре – каже извор 'Јужних вести'.

Поузданост извора потврђује ТВ програм који је на бројним телевизијама идентичан.

Да подсетимо, у Врању је данас почела изградња 186 станова за припаднике служби безбедности чија ће цена бити 400 евра по квадратном метру, а том приликом председник Србије Александар Вучић поновио је да док Приштина не укине таксе на увоз робе из Србије не може бити наставка дијалога, али и истакао да једна искра може да запали цео регион.

Јужне вести