Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У задарској Економској школи, ученик првога разреда ужареним предметом у облику слова "У" жигосао је школску колегиницу и колегу. Све се догодило док су били у разреду за време наставе, јавља Задарски лист. Девојка је претрпела две опекотине на руци, а младић је опечен по врату. Школској колегиници је рекао да је то направио јер му је било досадно и да је то за њега шала.

- Прво нисам смела рећи професорки шта се догодило, јер ми је једна девојка из разреда запретила да ће ме повредити и обесити ако некоме кажем. Кад смо дошли на час физичког, где сам била у одећи кратких рукава, професорка је приметила опекотину на руци па ме је питала штa је било. 

Тада сам рекла шта се догодило, панас је све послала код педагога која ми је намазала руку и назвала разредну - испричала је уплашена ученица која је била код лекара. 
Речено јој је како ће јој траг овог жигосања остати заувек на кожи.

Сa ученицом је у школу дошао и њен отац Адем Схала, истакнути члан албанске заједнице у Задру. Он је о свему обавестио медије.

Отац девојке испричао је шта се догодило.

- Полиција је упозната са случајем, с обзиром на то да школа ништа не предузима. Тај дечко је и пре био проблематичан. Једном ми је претукао другу ћерку која је сва крвава дошла кући. Страшно је шта се све у тој школи догађа, а нико ништа не предузима. Ово је напад на моју децу, јер су припадници албанске мањине. Зато јој је и утиснуто слово "У" и рекао је како се сад може хвалити да је усташа - рекао је отац.

Срна

Хрватска министарка осудила изјаве директора задарске школе